Personeelselectief

ZZP en DBA, Oplossingen

Wat gebeurt er nu met de nieuwe wetgeving?

De nieuwe DBA wet heeft voor veel ZZP' ers ingrijpende consequenties. Wanneer ZZP’ers voorheen voor langere tijd in dienst waren bij een bedrijf, konden zij met een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) hun zelfstandigheid aantonen. Sinds mei 2016 heeft de VAR plaats moeten maken voor de modelovereenkomsten van de wet DBA. Door deze nieuwe wetgeving lopen zowel ZZP’er als opdrachtgever aanmerkelijk meer risico op schijnzelfstandigheid, waardoor beide partijen achteraf mogelijk hoge naheffingen, premies en boetes moeten betalen.Gevolgen DBA

De gevolgen van de DBA wet zijn inmiddels pijnlijk duidelijk. Opdrachtgevers wagen zich minder vaak aan ZZP’ers, die dat op hun beurt duidelijk voelen in het aantal opdrachten. Het wordt er dus niet leuker op.

 

Wat kan PersoneelSelectief hierin betekenen?

PersoneelSelectief kan in haar bemiddeling een adviserende rol spelen richting de ZZP'er en de opdrachtgever. Indien u als ZZP'er voor het merendeel werkt voor één opdrachtgever, en dat voor langere tijd, kunnen we deze werkzaamheden op een correcte manier in een payrollconstructie gieten. De voorwaarden?  Die bepaalt u zelf!

Welke voordelen houdt dit dan voor u als ZZP' er in?

  • U blijft ondernemen, zij het in gewijzigde vorm
  • U bepaalt zelf u salaris / tarief
  • U krijgt zekerheid van uitbetaling van salaris, binnen een week uitbetaald (!)
  • U profiteert van het interim netwerk van PersoneelSelectief
  • Geen factuur-administratie
  • Pensioen is in te passen
  • Doorbetaling bij ziekte (met 1 wachtdag), geen dure AOV verzekering
  • Uw opdrachtgever is gerustgesteld!

 

Wilt u meer weten over onze ZZP advisering? Maak een afspraak, wij leggen uw huidige bedrijfsvoering naast onze oplossing, waarbij u een zuivere vergelijking krijgt met betrekking tot kosten en opbrengsten. Voor dit advies rekenen wij slechts € 50,- ex. BTW.

U kunt een afspraak maken door ons te bellen of te mailen, klik voor het telefoonnummer of email adres op : Contact

Onze klanten